onsdag 22 juli 2015

Sommar och nackspärr :(

Som jag sagt i tidigare inlägg har det gått väldigt bra med återhämtningen i vår. Axelsmärtan gör sig såklart påmind och jag har en ständig muskelknuta på nacken. Det går dock att träna runt den genom sub-maximala lyft och uppvärmning.

Tyvärr kan man inte skydda sig mot allt.

För två veckor sen jonglerade jag lite med några pinnar och kastade en högt i luften. När jag försökte fånga den med blicken så knäckte nacken till och gjorde ont. Nästa dag (och följande vecka) präglades av smärta och tillhörande utstrålning i bakre delen av höger axel.  

Efter en veckas vila är jag tillbaka med träning och inget har hjälpt så mycket med smärtreducering som marklyft. Inspirerad av (http://acrobolix.com/deadlifting-the-jujimufu-way/) kör jag 6 set med 5 repetitioner på 100 kg - vilket är lite mer än 75% 1RM, men nära. Här kan jag köra alla reps som Jordan Syatt (https://www.t-nation.com/training/master-the-sumo-deadlift) där jag sträcker ut hela kroppen med armarna över huvudet innan varje rep för att få axlarna i optimal position och kunna lyfta explosivt men kontrollerat.

Jag kan inte annat än rekommendera alla att prenumerera på Jordan Syatts nyhetsbrev - han är en förhållandevis liten kille som lyfter jävligt tungt. Det är en fysik jag finner eftersträvansvärd.

Han länkar nästan bara till bra grejer.

http://www.bodybuilding.com/fun/combine-these-exercises-for-insane-gains.html
http://www.skillofstrength.com/how-to-improve-overhead-shoulder-mobility/
http://www.syattfitness.com/coaches-and-coaching-tips-for-trainers/face-pull/
http://bretcontreras.com/the-hands-free-hip-thrust-a-simple-yet-very-effective-hip-thrust-teaching-tool/

Kort och gott gäller det att fortsätta träna smart - om jag pajar min nacke kommer det troligtvis inte vara på gymmet, snarare i snabbköpet eller i trafiken. Och då kommer en stark rygg och stabila axlar bara vara till fördel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar